CCDA OLDTIMER TIPS

  ICONS of elegance


CLASSIC CAR DRIVERS ASSOCIATION

 
select language
 
select form
 
 

Dť Website met passie voor Klassiekers, Vintage en Classic Cars.
Met een wereldwijde evenementen kalender, origineelprijzen en geschatte waardes van meer dan 25.000 Oldtimers.

 
 
 
Startpagina
 
Evenementen
 
Fotoīs
 
Specificaties
 
Oldtimer Experten
 
Musea
 
Clubs-Verenigingen
 
 
CCDA Leden voordelen
 
Vrijkaartwedstrijden
 
Schrijf in voor de CCDA nieuwsbrief
 
voeg een evenement toe
 
voeg een oldtimer-expert toe
 
voeg een museum toe
 
voeg een club toe
 
 
Oldtimernieuws
 
Retro advertenties
 
 
 
E & R Classic Cars Holland, THE Oldtimer and Classic Car specialist
 
Tour Amical - Tour Americal
 
Meguiarīs
 
Oldtimer Stalling Limburg
 
The Mustang Garage - Cars & Parts
 
Chromage Vleminckx verzinken
 vernikkelen
 verkoperen
 slijpen & polijsten
 oldtimer radiators
 alu laswerk
 behandelen corrosie bestendig
 stoombatterijen op maat
 vertinde koelwerken
 caterpillar
 
Romantik Hotels
 
gespecialiseerd in "Classic Fords"
 
Oldtimers kopen & verkopen
 
Abarth Works Museum - Guy Moerenhout Racing
 
 
 
 
 
 

Passion for Classics

 

Eerstkomende Oldtimerevenementen

 

15
za 7/10 - zo 5/11
Impressies
BelgiŽ
Festival
 
 
15
zo 22/10 - di 24/10
BelgiŽ
Meeting + Tour
 
 
15
za 28/10
BelgiŽ
Meeting - concours
 
 
15
za 28/10
BelgiŽ
Toeristische Rondrit - Tour
 
 
15
za 28/10
BelgiŽ
Toeristische Rondrit - Tour
 
 
15
za 28/10 - zo 29/10
BelgiŽ
Expo - Beurs - Tentoonstelling
 
 
15
za 28/10 - zo 29/10
Nederland
Veiling
 
 
15
zo 29/10
BelgiŽ
Show
 
 
15
zo 29/10
Nederland
Meeting + Tour
 
 
15
wo 1/11
BelgiŽ
Meeting - concours
 
 
15
vr 3/11 - zo 5/11
BelgiŽ
Expo - Beurs - Tentoonstelling
 
 
15
di 7/11 - zo 3/12
Impressies
BelgiŽ
Festival
 
 
15
vr 10/11 - zo 12/11
Nederland
Meeting - concours
 
 
15
za 11/11
BelgiŽ
Market
 
 
15
zo 12/11
Nederland
Veiling
 
 

Klik hier voor de volledige kalender

 

Meest recente fotoreportages

 

 
 
 
 
 
 Our visitors gave this score: 8/10 - 1 votes counted. Please vote for this photo report.
2017-10-05
photos in gallery 449
views 291 - votes 1
 
 
 
 
 
 Our visitors gave this score: 7/10 - 1 votes counted. Please vote for this photo report.
2017-10-21
photos in gallery 26
views 270 - votes 1
 
 
 
 
 
 Our visitors gave this score: 7/10 - 1 votes counted. Please vote for this photo report.
2017-10-18
photos in gallery 91
views 370 - votes 1
 
 
 
 
 
 No votes yet, please vote for this photo report. Please vote for this photo report.
2017-10-14
photos in gallery 268
views 433 - votes
 
 
 
 
 
 Our visitors gave this score: 8/10 - 1 votes counted. Please vote for this photo report.
2017-10-15
photos in gallery 87
views 590 - votes 1
 
 
 
 
 
 No votes yet, please vote for this photo report. Please vote for this photo report.
2017-10-14
photos in gallery 177
views 616 - votes
 
 
 
 

Klik hier voor alle fotoshoots

 

Trotse eigenaar of fanatiek bewonderaar?

Erkende garagist of enthousiaste doe-het-zelver? Sportieve rallyrijder of gepassioneerde dagjestoerist? Thesportscoupe.com is dé digitale bijbel voor Historic en Classic Car fanaten, liefhebbers van oldtimers, pré war, post war en antique. Een site doorspekt met heel wat tips en informatie, oldtimernieuws, technische specificaties, prijzen, waardes en foto´s van meer dan 20.000 klassiekers.

Met de meest complete wereldwijde kalender/ agenda van events, evenementen, concours, treffens, meetings, festivals, rallies, rally´s, veilingen en beurzen. En met een hoop nuttige adressen voor de aankoop, vlotte restauratie, veilige stalling, taxatie & verzekering of correct onderhoud van uw bolide. CCDA uw oldtimergids voor uitstappen/ reizen, musea, fotoreportages, retro advertenties, clubs, aankoop/ verkoop, oldtimerrestauraties, oldtimerverzekeringen, oldtimertaxatie, oldtimerkeuring, oldtimeraccessoires, poetsmiddelen, import/ export en retronieuws.

Win gratis tickets/ vrijkaarten voor de leukste evenementen op onze wedstrijdpagina!

 

Klik hier voor:

Evenementenkalender

Fotoreportages

Specificaties, Waardes

Vrijkaartacties

Musea

Oldtimerexperten

 

Oldtimernieuws

 

FCA Belgium ondersteunt de deelname van de twee Abarthís van de collectie van Guy Moerenhout aan de Targa Florio 2017

(18/4/2017)

Spa Classic

FCA Belgium ondersteunt de deelname van de twee Abarthís van de collectie van Guy Moerenhout aan de Targa Florio 2017

ē Abarth en Alfa Romeo zijn de twee hoofdsponsors van de 101ste editie van de Targa Florio, die doorgaat van 20 tot 23 april in SiciliŽ.
ē FCA Belgium maakt deel uit van dit avontuur door de inschrijving van 2 Abarth-modellen van de welbekende verzamelaar Guy Moerenhout.
ē De Fiat Abarth 750 GT Record Monza Zagato en 124 Rallye nemen deel aan de Targa Florio 2017 !

De 101ste editie van de legendarische rally ę Targa Florio Ľ, de oudste rally ter wereld, zal dit jaar doorgaan van 20 tot 23 april in SiciliŽ. Deze rally werd bedacht, opgericht en georganiseerd door de uit Palermo afkomstige magnaat Vincenzo Florio, met als doel om op een praktische en precieze manier toerismewagens te testen. Deze wedstrijd werd reeds op verschillende manieren georganiseerd en dit sinds 1906. Vandaag bestaat het evenement uit drie wedstrijden die simultaan worden georganiseerd : de rally ę Targa Florio Ľ, de rally ę Historic Targa Florio Ľ en de ę Targa Florio Classic Ľ, een regulariteitsproef.

Met de officiŽle deelname aan dit evenement bevestigt Fiat Chrysler Automobiles (FCA) nogmaals zijn interesse op het vlak van automobielpatrimonium. Abarth en Alfa Romeo zijn de twee hoofdsponsors van deze editie 2017, onder toezicht van FCA Heritage, de gespecialiseerde divisie voor wat betreft de certificatie en de valorisatie van de geschiedenis van de merken van FCA alsook voor wat betreft de restauratie van de modellen, op vraag van talrijke verzamelaars waar ook ter wereld.

Twee Belgische wagens, die toebehoren aan de collectie van Guy Moerenhout, gekend voor zijn ę Abarth Works Museum Ľ in Lier, in de Antwerpse regio, zullen deelnemen aan deze legendarische wedstrijd.

Het gaat om een Fiat Abarth 750GT Record Monza, met zijn heel herkenbaar Zagato koetswerk, en een Fiat 124 Spider Abarth Rallye. De eerste wordt bestuurd door Guy Moerenhout (met Eric Van Bourgonie als copiloot), de tweede wagen wordt bestuurd door Eric Vlaisloir (vergezeld door Eric Vanderveken).

Deze twee historische modellen staan voor de traditionele waarden die men vandaag de dag met fierheid kan ervaren aan het stuur van moderne modellen van het merk Abarth, met name de nieuwe Abarth 595 en Abarth 124 Spider.
Brussel, 18 april 2017

Lees meer...Spa-Classic doorlopend animatieprogramma in het rennerskwartier

(17/4/2017)

Spa Classic

Spa-Classic doorlopend animatieprogramma in het rennerskwartier

Met zijn 7 exclusieve by Peter Auto startvelden op de baan, zijn races overdag en 's nachts, zijn Bonhams veiling, zijn meer dan 1.500 collectie- en tentoonstellingsvoertuigen is Spa-Classic in alle opzichten een echt feest voor fans van alles wat van ver of dichtbij met historische auto's verband houdtÖ En dat is nog niet alles. Aan de voet van de Raidillon, vlakbij de fameuze bar 'L'Arbre qui Tue', zorgen attracties zoals 'De Muur van de Dood' voor nog meer sfeer... en dit tot in de vroege uurtjes!

Enkele voorbeelden?
De Muur van de Dood
In het begin van de 20e eeuw waren motorraces op houten ovalen circuits bijzonder populair in de States. Uiteindelijk werden die evenementen verboden omdat er te veel doden bij vielen. De Wall of Death, een waardige opvolger van die fameuze circuits, werd in 1927 gebouwd en vervolgens naar het Verenigd Koninkrijk verscheept. De 'Muur' zou daarna in Skegness nog tot het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw in gebruik blijven. Dit is dan ook een van de grootste attracties van Spa-Classic: het spektakel duurt een half uur. Toegangsprijs: Ä 5. Timing van de shows: Zaterdag, om het uur van 12 tot 18.00 u Zondag, om het uur van 10 tot 15.00 u

Neo Retro
De rondwandelende hostessen zorgen samen met hun Volkswagen Combi voor een muzikale en gameshow voor de hele familie! Gratis. Timing van de shows: Zaterdag van 15 tot 19.00 u Zondag van 11 tot 14.00 u

De Racing Bug
Tien spelers gaan vanuit hun kuipstoelen aan het stuur van op afstand gestuurde auto's de strijd met elkaar aan op het circuit. Alle ingrediŽnten zijn aanwezig voor een bikkelharde race! Een attractie voor klein en groot. Gratis.

'Village' met exposanten
De Village met de exposanten heeft de afgelopen jaren aan belang gewonnen en wordt ook dit jaar weer in het centrum van de paddock vlakbij Eau Rouge opgetrokken. Artiesten, kledingspecialisten, boekhandels en andere winkeluitbaters krijgen er de kans om een gepassioneerd publiek met hun aanbod te laten kennismaken.

Lees meer...FCA Heritage

(8/2/2017)

FCA Heritage

∑†FCA Heritage, de afdeling van Fiat Chrysler Automobiles die instaat voor het promoten van het patrimonium van de Italiaanse merken van de groep, is voor het eerst aanwezig op het Salon Rťtromobile (8-12 februari 2017)
∑†Alfa†Romeo, Fiat, Lancia en Abarth stellen 8 collectiemodellen tentoon
∑†Ook de Abarth 124 Spider, het symbool van de onverbrekelijke link tussen verleden en heden, krijgt een ereplaats op de stand (hal†1 - K 048)


FCA Heritage, de afdeling van de groep die instaat voor het promoten van het patrimonium van de Italiaanse merken van FCA, zal in 2017 voor het eerst deelnemen aan het Rťtromobile-salon, dat plaatsvindt van 8 tot 12†februari in het Parc des Expositions de la Porte de Versailles in Parijs (hal†1 - K 048). Tijdens het salon, dat een van de belangrijkste Europese evenementen is voor collectiewagens en -motoren, toont FCA Heritage op een volledig nieuwe stand van 300†m2 acht collectiemodellen van de merken Fiat, Abarth, Alfa†Romeo en Lancia. De stand roept de typische sfeer op van de garages uit de jaren '50 door de gebruikte materialen en foto's waarop de uitrusting te zien is die men in die tijd in een werkplaats aantrof.

Elk merk toont twee collectiewagens, met telkens een productiemodel naast het prototype ervan of een ervan afgeleide beperkte serie. Het grote publiek krijgt dus zeldzame en unieke prototypes als de Alfa†Romeo 2600 SZ Prototipo uit 1963, de Lancia Loraymo uit 1960 en de Abarth 1000 Monoposto Record te zien, maar ook hun tijdloze tegenhangers uit de productie, zoals de Alfa 2600 Sprint uit 1962, de Lancia Flaminia Coupť uit 1958 en de Abarth 1000 Bialbero uit 1963. Fiat richt de spots op een Fiat 500†D uit 1964 en de leuke en zeer zeldzame Gamine-versie uit 1968, die ontwikkeld werd door Vignale. Het legendarische model viert in 2017 namelijk zijn
60ste verjaardag.

Ook de door de FCA Groep gelanceerde nieuwe wagens vinden inspiratie en legitimiteit in het rijke en succesvolle verleden. De Abarth 124 Spider, een nieuwe wagen die perfect gestalte geeft aan de sportieve ziel en technische uitmuntendheid van het merk met de schorpioen, krijgt zo een vedetterol op de stand.

We vermelden bovendien dat in de marge van het Rťtromobile-salon een volledig nieuwe website die specifiek gewijd is aan het patrimonium van de groep, online gaat: www.fcaheritage.com. Het nieuwe portaal, dat momenteel beschikbaar is in het Italiaans (en binnenkort in andere talen), is het online uitstalraam van de afdeling FCA Heritage, en de ontmoetingsplaats voor al wie geÔnteresseerd is in de geschiedenis, evenementen en initiatieven rond de classic cars van de Italiaanse merken van de FCA Groep. Op de website zullen steeds meer diensten aangeboden worden voor liefhebbers of eigenaars van classic Fiats, Abarths, Lancia's en Alfa†Romeo's, kunnen ze zich abonneren op een specifieke nieuwsbrief, maar ook online een certificaat van herkomst aanvragen. Eigenaars van Lancia's en Abarths kunnen ook gebruikmaken van de restauratiedienst en dienst voor echtheidscertificaten die FCA Heritage aanbiedt.

Lijst van de 9 tentoongestelde modellen: Alfa†Romeo 2600 Sprint (1962), Alfa†Romeo 2600 SZ Prototipo (1963), Nuova Fiat 500D (1964), Fiat 500 Gamine (1968), Lancia Flaminia Coupť (1958), Lancia Flaminia Loraymo (1960), Fiat Abarth 1000 Monoposto Record (1960), Abarth 1000 Bialbero (1963) en Nieuwe Abarth 124 Spider. Brussel, 7†februari 2017

FCA

Lees meer... 
Meor
 
TripMaster
 
Vavato Classic Car Auctions
 
Vredestein Classic Tyres
 
MEN3 EXPERIENCE 
THE ULTIMATE SHAVE
 
Sodablast
 
LePlan-Vermeersch
 
EMOFRAGMA conceptfotografie
 
Autostoffering Carla
 
 
Oldtimer Event Waregem Expo
 
Xclusive Cars & Coffee Schilde
 
OSL Herfstkleuren - rit
 
WIN FREE TICKETS
 
24 Internationale Oldtimerbeurs Ravels
 
CitroParts Garageverkoop
 
Gentlemanīs Fair
 
InterClassics Brussels
 
InterClassics Maastricht
 
Classic Car Tour
 
WIN FREE TICKETS
 
Flanders Collection Car
 
The London Classic Car Show
 
Flanders Collection Car
 
 
 
 
 
 
 
WIN FREE TICKETS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Classic Car Drivers Association
 
CCDA Websites
 
Inhoud
 
 
 
Partners
 
 
CCDA thesportscoupe.com
 
Follow us on Facebook
 
Follow us on Twitter
 
Instagram
 
Know it first with rss
 
 
 
*This website uses cookies. Cookies are small files containing letters and numbers which we put on your computer. These cookies allow us to distinguish you from other users of the website. These cookies are deleted when you close the website (max. 15min after closing).
 
 
 
 
2015 copyright by .beFirst - CCDA OldtimerTips